Smaksatt kvarg (4,5 % fett)

100 g kvarg, smaksatt, 4,5 % fett består av måttligt med kalorier, och är en bra källa till kalcium, fosfor, jod, protein, vitamin B12 och riboflavin.

119,6 kcal
100 g
Kolhydrater
13,2 g / 100 g
Fett
4,5 g / 100 g
Protein
6,2 g / 100 g
  • Fett 4,5 g
    • varav mättat fett 3,0 g
    • varav enkelomättat fett 1,1 g
    • varav fleromättat fett 0,1 g
  • Kolhydrater 13,2 g
    • varav sockerarter 12,7 g
  • Protein 6,2 g
  • Fibrer 0,1 g
Rik på
Vitamin B12
13% DRI
Rik på
Kalcium
13% DRI
Rik på
Riboflavin (B2)
12% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
13,2 g
Socker totalt
12,7 g
Stärkelse
0,5 g
Kostfiber
0,1 g
– varav glukos
0,2 g
– varav fruktos
0,1 g
– varav sackaros
8,2 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva kvarg smaksatt och lägg på en knäckebrödsmacka med skivad gurka och dill.
  • Servera kvargen kall som ett fräscht tillbehör i en sallad med tomater, avokado och rödlök.
  • Toppa kvarg med färska bär som hallon eller blåbär för en söt dessert.
  • Blanda kvarg med honung och kanel för en smakrik dip till frukt.
  • Använd kvarg som bas i smoothies tillsammans med banan och spenat för en krämig konsistens.

Förvaring & hållbarhet

Förvara kvargen i kylskåp i sin ursprungliga förpackning eller i en lufttät burk efter öppning. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt kvargen svalna snabbt efter tillagning innan du ställer in den i kylen. Se till att ytan är torr för att minska risken för kondens. Frysning kan påverka texturen, så undvik detta om du vill behålla den krämiga konsistensen.