Smaksatt kvarg (4 % fett)

100 g kvarg, smaksatt, 4 % fett består av måttligt med kalorier, och är en bra källa till fosfor, kalcium, jod, protein, vitamin B12 och riboflavin.

131,4 kcal
100 g
Kolhydrater
15,7 g / 100 g
Fett
4,0 g / 100 g
Protein
7,2 g / 100 g
  • Fett 4,0 g
    • varav mättat fett 2,6 g
    • varav enkelomättat fett 0,9 g
    • varav fleromättat fett 0,1 g
  • Kolhydrater 15,7 g
    • varav sockerarter 15,1 g
  • Protein 7,2 g
  • Fibrer 0,1 g
Rik på
Fosfor
19% DRI
Rik på
Vitamin B12
18% DRI
Rik på
Riboflavin (B2)
13% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
15,7 g
Socker totalt
15,1 g
Stärkelse
0,6 g
Kostfiber
0,1 g
– varav glukos
0,1 g
– varav fruktos
0,1 g
– varav sackaros
12,4 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva kvargen och servera den på en macka med skivor av avokado och ett stänk av citron.
  • Toppa kvargen med färska bär som hallon eller blåbär för en fräsch dessert.
  • Rör ner hackad gräslök och peppar för en smakrik dip till grönsaksstavar.
  • Använd kvargen som bas i en smoothie tillsammans med banan och lite honung.
  • Servera kvargen kall i en skål med granola och nötter för en energigivande frukost.

Förvaring & hållbarhet

Förvara kvargen i kylskåp, helst i sin ursprungliga förpackning eller i en lufttät burk efter att den har öppnats. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt kvargen svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll alltid torra ytor för att förhindra kondens. Frysning kan påverka texturen, så undvik att frysa om du vill behålla den krämiga konsistensen.