Naturell kvarg (<0,5 % fett)

100 g kvarg, naturell, <0,5 % fett består av relativt lite kalorier; är rik på fosfor och vitamin B12; och en bra källa till kalium, kalcium, jod och protein.

59,3 kcal
100 g
Kolhydrater
3,0 g / 100 g
Fett
0,4 g / 100 g
Protein
9,8 g / 100 g
  • Fett 0,4 g
    • varav mättat fett 0,1 g
    • varav enkelomättat fett 0,1 g
    • varav fleromättat fett 0,0 g
  • Kolhydrater 3,0 g
    • varav sockerarter 3,0 g
  • Protein 9,8 g
Rik på
Fosfor
26% DRI
Rik på
Vitamin B12
24% DRI
Rik på
Riboflavin (B2)
16% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
3,0 g
Socker totalt
3,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva kvargen och servera den på en knäckebrödsmacka med skivad avokado och lite salt.
  • Blanda kvarg med färska bär som hallon eller blåbär för en fräsch dessert.
  • Toppa kvargen med honung och kanel för en söt frukostalternativ.
  • Servera kvarg kall i en smoothie tillsammans med banan och spenat för en näringsrik dryck.
  • Använd kvarg som bas i en dressing med citron, dill och senap till sallader.

Förvaring & hållbarhet

Förvara kvargen i kylskåp, helst i sin ursprungliga förpackning eller i en lufttät burk efter att den öppnats. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt kvargen svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll alltid torra ytor för att undvika kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, vilket kan göra den mer grynig vid upptining.