Bär- och fruktkvarg (Profeel, laktosfri)

100 g kvarg, bär-/fruktkvarg, profeel protein kvarg, laktosfri består av relativt lite kalorier; är rik på fosfor och protein; och en bra källa till kalium, kalcium, jod och vitamin B12.

83,6 kcal
100 g
Kolhydrater
9,2 g / 100 g
Fett
0,1 g / 100 g
Protein
11,0 g / 100 g
  • Fett 0,1 g
    • varav mättat fett 0,1 g
    • varav enkelomättat fett 0,0 g
    • varav fleromättat fett 0,0 g
  • Kolhydrater 9,2 g
    • varav sockerarter 9,2 g
  • Protein 11,0 g
  • Fibrer 0,1 g
Rik på
Fosfor
20% DRI
Rik på
Kalcium
18% DRI
Rik på
Vitamin B12
13% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
9,2 g
Socker totalt
9,2 g
Kostfiber
0,1 g
– varav glukos
1,2 g
– varav sackaros
6,8 g
– varav galaktos
1,2 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Servera kvargen kall som ett fräscht mellanmål eller till frukost.
  • Toppa med färska bär, nötter eller granola för extra smak och textur.
  • Skiva banan eller äpple och lägg på kvargen för en sötare variant.
  • Blanda i lite honung eller agavesirap för att öka sötman.
  • Använd kvargen som bas i smoothies tillsammans med spenat och frukt för en näringsrik dryck.

Förvaring & hållbarhet

Förvara kvargen i kylskåp, helst i sin originalförpackning. Håll locket tätt stängt för att undvika luktupptag från andra livsmedel. Om du har öppnat förpackningen, överför kvargen till en lufttät burk för längre hållbarhet. Låt kvargen svalna snabbt efter tillagning innan du ställer in den i kylskåpet. Undvik att låta den stå framme länge, eftersom fukt kan påverka kvaliteten. Frysning rekommenderas inte, då det kan förändra konsistensen och göra den vattnig vid upptining.