Bär- och fruktkvarg (3 % fett, Danio)

100 g kvarg, bär-/fruktkvarg, fett 3 %, danio består av måttligt med kalorier, och är en bra källa till fosfor, kalcium, jod, protein, vitamin B12 och riboflavin.

112,1 kcal
100 g
Kolhydrater
14,0 g / 100 g
Fett
3,1 g / 100 g
Protein
5,9 g / 100 g
  • Fett 3,1 g
    • varav mättat fett 2,0 g
    • varav enkelomättat fett 0,7 g
    • varav fleromättat fett 0,1 g
  • Kolhydrater 14,0 g
    • varav sockerarter 14,0 g
  • Protein 5,9 g
  • Fibrer 0,1 g
Rik på
Fosfor
17% DRI
Rik på
Vitamin B12
16% DRI
Rik på
Riboflavin (B2)
13% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
14,0 g
Socker totalt
14,0 g
Stärkelse
0,0 g
Kostfiber
0,1 g
– varav glukos
0,1 g
– varav fruktos
0,1 g
– varav sackaros
10,6 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva upp kvargen och servera den kall som ett fräscht pålägg på knäckebröd eller bagel.
  • Blanda kvargen med färska bär som blåbär eller hallon för en läcker frukostskål.
  • Toppa med granola och en skvätt honung för extra crunch och sötma.
  • Använd kvargen som bas i smoothies tillsammans med banan och spenat för en krämig konsistens.
  • Servera kvargen i en skål med nötter och kanel som ett mättande mellanmål.

Förvaring & hållbarhet

Förvara kvargen i kylskåp, helst i sin ursprungliga förpackning eller i en lufttät burk efter öppning. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt kvargen svalna snabbt efter tillagning innan du placerar den i kylskåpet. Håll ytor torra för att förhindra kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, vilket gör den mer grynig när den tinas upp.