Kondenserad mjölk (konserv, koncentrat, med socker, ca 9 % fett)

100 g kondenserad mjölk konserv. konc. m. socker fett ca 9% består av mycket kalorier; är rik på kalcium och fosfor; och en bra källa till kalium, vitamin A, protein och zink, men innehåller mycket socker och mättat fett.

331,0 kcal
100 g
Kolhydrater
54,6 g / 100 g
Fett
8,7 g / 100 g
Protein
7,9 g / 100 g
  • Fett 8,7 g
    • varav mättat fett 5,6 g
    • varav enkelomättat fett 2,2 g
    • varav fleromättat fett 0,2 g
  • Kolhydrater 54,6 g
    • varav sockerarter 55,0 g
  • Protein 7,9 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Kalcium
36% DRI
Rik på
Fosfor
36% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
54,6 g
Socker totalt
55,0 g
– varav sackaros
45,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva eller klicka ut kondenserad mjölk över pannkakor eller våfflor för en söt och krämig topping.
  • Blanda den med kaffe för att skapa en läcker sötka i din dryck.
  • Toppa frukt- eller glassdesserter med kondenserad mjölk för extra smak och sötma.
  • Använd den som bas i såser, exempelvis en söt sås med vanilj och kanel till efterrätter.
  • Servera den kall som en del av en dessertbowl med nötter och bär för en fräsch och mättande måltid.

Förvaring & hållbarhet

Förvara öppnad kondenserad mjölk i en lufttät burk i kylskåp för att bevara smaken. Håll burken borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid produkten svalna snabbt efter tillagning innan du ställer in den i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka kondens. Frysning kan påverka texturen, så undvik detta om möjligt.