Gräddfil (10-12 % fett)

100 g gräddfil, 10-12 % fett består av måttligt med kalorier, och är en bra källa till kalcium, vitamin A, fosfor, jod, vitamin B12 och riboflavin, men innehåller mycket mättat fett.

132,3 kcal
100 g
Kolhydrater
3,2 g / 100 g
Fett
12,0 g / 100 g
Protein
2,6 g / 100 g
  • Fett 12,0 g
    • varav mättat fett 8,4 g
    • varav enkelomättat fett 2,9 g
    • varav fleromättat fett 0,2 g
  • Kolhydrater 3,2 g
    • varav sockerarter 3,2 g
  • Protein 2,6 g
Rik på
Kalcium
13% DRI
Rik på
Vitamin A (RE)
12% DRI
Rik på
Riboflavin (B2)
12% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
3,2 g
Socker totalt
3,2 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva grönsaker och servera med gräddfil som dipp.
  • Toppa tacos eller burritos med en klick gräddfil för extra krämighet.
  • Blanda gräddfil med hackad dill och citron för en fräsch sås till fiskrätter.
  • Servera gräddfil kall som dressing på sallader eller i bowls.
  • Använd gräddfil som pålägg på mackor tillsammans med rökt lax och pepparrot.

Förvaring & hållbarhet

Förvara gräddfilen i kylskåp, helst i sin originalförpackning för att bevara smaken. Håll burken väl tillsluten för att undvika luktupptag från andra livsmedel. Om du har öppnat burken, se till att använda en ren sked varje gång för att undvika kontaminering. Låt gräddfilen svalna snabbt efter tillagning innan du ställer den i kylskåpet. Undvik att frysa gräddfil, eftersom detta kan påverka dess textur och göra den vattnig vid upptining. Håll alltid torra ytor när du hanterar gräddfil för att förhindra kondensbildning.