Vispgrädde (lätt, 25 % fett)

100 g grädde, vispgrädde, lätt, 25 % fett består av mycket kalorier; är rik på vitamin A; och en bra källa till kalcium, fosfor, vitamin K, vitamin B12 och riboflavin, men innehåller mycket mättat fett.

252,6 kcal
100 g
Kolhydrater
3,0 g / 100 g
Fett
27,0 g / 100 g
Protein
1,3 g / 100 g
  • Fett 27,0 g
    • varav mättat fett 17,9 g
    • varav enkelomättat fett 6,8 g
    • varav fleromättat fett 0,8 g
  • Kolhydrater 3,0 g
    • varav sockerarter 3,0 g
  • Protein 1,3 g
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin A (RE)
27% DRI
Rik på
Vitamin B12
16% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
3,0 g
Socker totalt
3,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Vispa grädden tills den får en luftig konsistens och använd den som topping på tårtor eller efterrätter.
  • Skapa en krämig sås genom att koka grädde med lök, vitlök och örter som timjan eller basilika.
  • Servera grädden kall i en skål som dip till färska bär eller fruktsallad.
  • Toppa din pasta med en sås gjord på grädde, parmesanost och svartpeppar för en smakrik rätt.
  • Blanda grädden med senap och använd som dressing i en potatissallad.

Förvaring & hållbarhet

Förvara grädden i kylskåp, helst i sin originalförpackning för att bevara smaken. Håll burken väl försluten för att undvika luktupptag från andra livsmedel. Låt grädden svalna snabbt efter tillagning innan du ställer in den i kylskåpet. Undvik kondens genom att hålla ytor torra. Frysning kan påverka texturen negativt, så använd färsk grädde när det är möjligt.