Getost (chèvre, vitmögelost, 25 % fett)

100 g getost chèvre vitmögelost fett 25% består av mycket kalorier; är rik på vitamin A, fosfor, kalcium, jod och protein; och en bra källa till folat, men innehåller mycket mättat fett.

345,0 kcal
100 g
Kolhydrater
1,4 g / 100 g
Fett
29,0 g / 100 g
Protein
20,6 g / 100 g
  • Fett 29,0 g
    • varav mättat fett 20,0 g
    • varav enkelomättat fett 5,9 g
    • varav fleromättat fett 1,3 g
  • Kolhydrater 1,4 g
    • varav sockerarter 0,4 g
  • Protein 20,6 g
Rik på
Fett
Rik på
Protein
Rik på
Vitamin A (RE)
38% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
1,4 g
Socker totalt
0,4 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva getosten och servera den på en ostbricka tillsammans med kex och frukt.
  • Toppa en sallad med smulad getost, valnötter och honung för en smakrik kombination.
  • Strimla getosten och lägg den i en varm pasta med spenat och tomater.
  • Halvera getosten och grilla den lätt för att få en rökig smak, servera med balsamvinäger.
  • Smaksätt med färsk dill eller gräslök och använd som pålägg på mackor eller baguetter.

Förvaring & hållbarhet

Förvara getosten i kylskåp, helst i sin originalförpackning eller i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll osten borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt osten svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Se till att ytorna är torra för att motverka fukt och kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd hellre färsk ost när det är möjligt.