Filbunke (med grädde)

100 g filbunke m. grädde består av relativt lite kalorier; är rik på vitamin D och vitamin B12; och en bra källa till kalium, kalcium, fosfor och riboflavin.

66,0 kcal
100 g
Kolhydrater
4,8 g / 100 g
Fett
3,6 g / 100 g
Protein
3,6 g / 100 g
  • Fett 3,6 g
    • varav mättat fett 2,3 g
    • varav enkelomättat fett 0,9 g
    • varav fleromättat fett 0,1 g
  • Kolhydrater 4,8 g
    • varav sockerarter 4,8 g
  • Protein 3,6 g
Rik på
Vitamin B12
21% DRI
Rik på
Kalcium
15% DRI
Rik på
Fosfor
15% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
4,8 g
Socker totalt
4,8 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva filbunke m. grädde och servera på knäckebröd med kaviar och hackad gräslök.
  • Toppa en sallad med tärnad filbunke, färska örter som basilika och en skvätt citronjuice.
  • Strimla filbunke och blanda i en bowl med quinoa, avokado och rostade grönsaker.
  • Servera filbunke som ett kallt tillbehör till grillat kött eller fisk, gärna med en sås av senap och honung.
  • Halvera filbunke och fyll med riven morot, dill och lite majonnäs för en fräsch mackfyllning.

Förvaring & hållbarhet

Förvara filbunke m. grädde i kylskåp, helst i sin originalförpackning eller i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid filbunken svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, vilket gör den mindre krämig vid upptining.