Färskost (27 % fett)

100 g färskost cream cheese fett 27% består av mycket kalorier; är rik på vitamin A; och en bra källa till fosfor, kalcium, protein, vitamin B12 och riboflavin, men innehåller mycket mättat fett.

276,0 kcal
100 g
Kolhydrater
2,4 g / 100 g
Fett
27,3 g / 100 g
Protein
6,1 g / 100 g
  • Fett 27,3 g
    • varav mättat fett 18,0 g
    • varav enkelomättat fett 6,4 g
    • varav fleromättat fett 1,2 g
  • Kolhydrater 2,4 g
    • varav sockerarter 2,7 g
  • Protein 6,1 g
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin A (RE)
36% DRI
Rik på
Fosfor
14% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
2,4 g
Socker totalt
2,7 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva färskosten och lägg den på knäckebröd eller baguette för en enkel macka.
  • Toppa med färska örter som dill eller gräslök för extra smak.
  • Blanda färskosten med senap och använd som fyllning i wraps eller sandwiches.
  • Servera kall i en sallad tillsammans med tomater, gurka och avokado.
  • Använd som bas i en dip tillsammans med hackad vitlök och citronjuice.

Förvaring & hållbarhet

Förvara färskosten i kylskåp, helst i sin originalförpackning eller i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid färskosten svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka kondens och fukt. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd den helst färsk.