Färskost (15 % fett, naturell, laktosfri)

100 g färskost, 15 % fett, naturell, laktosfri består av måttligt med kalorier; är rik på kalcium; och en bra källa till kalium, vitamin A, fosfor, protein och vitamin B12, men innehåller mycket mättat fett.

177,9 kcal
100 g
Kolhydrater
2,8 g / 100 g
Fett
15,1 g / 100 g
Protein
8,1 g / 100 g
  • Fett 15,1 g
    • varav mättat fett 10,1 g
    • varav enkelomättat fett 3,4 g
    • varav fleromättat fett 0,4 g
  • Kolhydrater 2,8 g
    • varav sockerarter 2,8 g
  • Protein 8,1 g
Rik på
Kalcium
27% DRI
Rik på
Vitamin A (RE)
16% DRI
Rik på
Riboflavin (B2)
11% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
2,8 g
Socker totalt
2,8 g
– varav glukos
1,4 g
– varav galaktos
1,4 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva färskosten och lägg den på knäckebröd eller baguette för en enkel macka.
  • Toppa med färska örter som dill eller gräslök för extra smak.
  • Servera kall i en sallad tillsammans med tomater, gurka och oliver.
  • Använd färskosten som bas i en dip tillsammans med vitlök och örter.
  • Fyll tortillabröd med färskost, skivade grönsaker och lite peppar för en fräsch wrap.

Förvaring & hållbarhet

Förvara färskosten i kylskåp, helst i sin originalförpackning eller i en lufttät burk för att behålla smaken. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid färskosten svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, vilket gör att den kan bli smulig när den tinas upp.