Färskost (11 % fett, naturell)

100 g färskost, 11 % fett, naturell består av måttligt med kalorier, och är en bra källa till kalium, kalcium, vitamin A, fosfor, protein och vitamin B12, men innehåller mycket mättat fett.

147,2 kcal
100 g
Kolhydrater
4,0 g / 100 g
Fett
11,0 g / 100 g
Protein
7,4 g / 100 g
  • Fett 11,0 g
    • varav mättat fett 7,6 g
    • varav enkelomättat fett 2,5 g
    • varav fleromättat fett 0,2 g
  • Kolhydrater 4,0 g
    • varav sockerarter 4,0 g
  • Protein 7,4 g
  • Fibrer 0,5 g
Rik på
Kalcium
13% DRI
Rik på
Vitamin B12
12% DRI
Rik på
Vitamin A (RE)
11% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
4,0 g
Socker totalt
4,0 g
Kostfiber
0,5 g
– varav glukos
1,8 g
– varav galaktos
1,8 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva färskosten och lägg på en smörgås med skivor av tomat och färsk basilika.
  • Toppa en sallad med klyftor av färskost, hackad gräslök och en skvätt citronjuice för extra fräschör.
  • Servera i rumstemperatur som pålägg på knäckebröd tillsammans med kaviar eller senap.
  • Blanda färskosten med örter som dill och persilja för att skapa en smakrik dip till grönsaksstavar.
  • Använd färskosten i en bowl med quinoa, avokado, och rostade grönsaker för en mättande måltid.

Förvaring & hållbarhet

Förvara färskosten i kylskåp, helst i sin originalförpackning eller i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid färskosten svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att förhindra kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, vilket gör den mindre krämig när den tinas upp.