Friterad Camembert (vitmögelost)

100 g camembert vitmögelost friterad består av mycket kalorier; är rik på kalcium, fosfor och vitamin A; och en bra källa till kalium, folat och jod, men innehåller mycket mättat fett.

324,0 kcal
100 g
Kolhydrater
14,9 g / 100 g
Fett
21,4 g / 100 g
Protein
17,6 g / 100 g
  • Fett 21,4 g
    • varav mättat fett 11,8 g
    • varav enkelomättat fett 6,7 g
    • varav fleromättat fett 1,4 g
  • Kolhydrater 14,9 g
    • varav sockerarter 0,9 g
  • Protein 17,6 g
  • Fibrer 1,5 g
Rik på
Fett
Rik på
Kalcium
59% DRI
Rik på
Fosfor
42% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
14,9 g
Socker totalt
0,9 g
Kostfiber
1,5 g
Fullkorn
2,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva camembert vitmögelost friterad och servera på kex eller bröd för en lyxig macka.
  • Toppa en sallad med bitar av friterad camembert för extra smak och textur.
  • Servera varm som en del av en tapasbricka tillsammans med oliver och charkuterier.
  • Strö över lite svartpeppar och färsk gräslök innan servering för att lyfta smaken.
  • Gör en läcker bowl genom att kombinera friterad camembert med quinoa, grönsaker och en syrlig dressing.

Förvaring & hållbarhet

Förvara friterad camembert i en lufttät burk i kylskåpet för att bevara smaken. Håll osten åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt osten svalna helt innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka kondens. Tänk på att frysa in friterad camembert kan påverka texturen, så det är bäst att njuta av den färsk.