Brieost (vitmögelost, 34 % fett)

100 g brieost vitmögelost fett 34% består av mycket kalorier; är rik på kalcium, vitamin A, fosfor och protein; och en bra källa till folat och selen, men innehåller mycket mättat fett.

378,0 kcal
100 g
Kolhydrater
2,1 g / 100 g
Fett
34,0 g / 100 g
Protein
17,0 g / 100 g
  • Fett 34,0 g
    • varav mättat fett 21,4 g
    • varav enkelomättat fett 9,0 g
    • varav fleromättat fett 1,4 g
  • Kolhydrater 2,1 g
  • Protein 17,0 g
Rik på
Fett
Rik på
Kalcium
58% DRI
Rik på
Vitamin A (RE)
45% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
2,1 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva brieosten och servera den på en ostbricka tillsammans med kex och frukt.
  • Toppa en sallad med bitar av brieost, valnötter och färsk spenat för en smakrik kombination.
  • Smält brieosten över varma rätter som pasta eller gratänger för extra krämighet.
  • Halvera brieosten och fyll den med färska örter som timjan eller rosmarin innan du grillerar den.
  • Servera brieost på mackor med fikonmarmelad eller honung för en söt och salt smakbalans.

Förvaring & hållbarhet

Förvara brieosten i kylskåp, gärna i sin originalförpackning eller i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll osten borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt osten svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll alltid torra ytor för att undvika kondens, vilket kan påverka ostens kvalitet. Tänk på att frysning kan förändra texturen, så det är bäst att njuta av den färsk.