Bär- och fruktyoghurt (2 % fett, låg laktoshalt, -30 % socker, vitamin D 1 µg)

100 g bär-/fruktyoghurt 2 % fett, låg laktoshalt, -30% socker, vitd 1 ug består av relativt lite kalorier; är rik på vitamin D; och en bra källa till kalium, kalcium, fosfor, jod och riboflavin.

78,2 kcal
100 g
Kolhydrater
10,0 g / 100 g
Fett
2,0 g / 100 g
Protein
3,6 g / 100 g
  • Fett 2,0 g
    • varav mättat fett 1,2 g
    • varav enkelomättat fett 0,4 g
    • varav fleromättat fett 0,1 g
  • Kolhydrater 10,0 g
    • varav sockerarter 10,0 g
  • Protein 3,6 g
  • Fibrer 0,3 g
Rik på
Kalcium
17% DRI
Rik på
Fosfor
14% DRI
Rik på
Riboflavin (B2)
12% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
10,0 g
Socker totalt
10,0 g
Stärkelse
0,0 g
Kostfiber
0,3 g
– varav glukos
2,4 g
– varav fruktos
0,6 g
– varav sackaros
4,7 g
– varav galaktos
1,8 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Servera bär-/fruktyoghurten kall som ett fräscht mellanmål.
  • Toppa med färska bär, granola eller nötter för extra textur och smak.
  • Skiva banan eller kiwi och lägg ovanpå yoghurten för en fruktig kombination.
  • Blanda i en sked honung eller agavesirap för sötma om så önskas.
  • Använd yoghurten som bas i smoothies tillsammans med spenat och frysta bär.

Förvaring & hållbarhet

Förvara bär-/fruktyoghurten i kylskåp med locket på för att undvika luktupptag från andra livsmedel. Håll den i sin originalförpackning eller överför till en lufttät burk efter öppning. Låt alltid yoghurten svalna snabbt efter tillagning innan du ställer in den i kylskåpet. Undvik att låta den stå framme för länge, då fukt kan påverka kvaliteten. Frysning rekommenderas inte, eftersom det kan förändra texturen och göra den grynig.