100 g bär-/fruktyoghurt 2 % fett, låg laktoshalt, -30% socker, vitd 1 ug består av relativt lite kalorier; är rik på vitamin D; och en bra källa till kalium, kalcium, fosfor, jod och riboflavin.
DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.
Tips från nutritionisten
Förvara bär-/fruktyoghurten i kylskåp med locket på för att undvika luktupptag från andra livsmedel. Håll den i sin originalförpackning eller överför till en lufttät burk efter öppning. Låt alltid yoghurten svalna snabbt efter tillagning innan du ställer in den i kylskåpet. Undvik att låta den stå framme för länge, då fukt kan påverka kvaliteten. Frysning rekommenderas inte, eftersom det kan förändra texturen och göra den grynig.
Upptäck andra näringsrika alternativ med liknande egenskaper