Smaksatt yoghurt (fettfri, med fiber, A-, E- och D-vitamin, låg laktoshalt, Arc)

100 g (arc)yoghurt, smaksatt, fettfri, fiber, a-, e- och d-vitamin, låg laktoshalt består av relativt lite kalorier; är rik på vitamin A; och en bra källa till kalium, kalcium, fosfor, jod och protein.

61,2 kcal
100 g
Kolhydrater
9,9 g / 100 g
Fett
0,1 g / 100 g
Protein
4,1 g / 100 g
  • Fett 0,1 g
    • varav mättat fett 0,1 g
    • varav enkelomättat fett 0,0 g
    • varav fleromättat fett 0,0 g
  • Kolhydrater 9,9 g
    • varav sockerarter 9,9 g
  • Protein 4,1 g
  • Fibrer 1,3 g
Rik på
Vitamin A (RE)
20% DRI
Rik på
Vitamin E
20% DRI
Rik på
Vitamin B12
14% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
9,9 g
Socker totalt
9,9 g
Stärkelse
0,0 g
Kostfiber
1,3 g
– varav glukos
2,1 g
– varav fruktos
0,3 g
– varav sackaros
5,2 g
– varav galaktos
1,9 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Servera (arc)yoghurten kall som ett fräscht tillbehör till frukost eller mellanmål.
  • Toppa med färska bär, nötter eller granola för extra smak och textur.
  • Blanda i honung eller agavesirap för en sötare variant.
  • Använd som bas i smoothies tillsammans med frukt och grönsaker.
  • Skiva upp och använd som fyllning i wraps eller mackor med grönsaker och pålägg.

Förvaring & hållbarhet

Förvara (arc)yoghurten i kylskåp, helst i sitt originalemballage för att bevara smaken. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Efter öppning, se till att stänga locket ordentligt eller överför till en lufttät burk. Låt yoghurten svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Undvik fuktiga ytor för att hålla yoghurten torr och fräsch. Frysning kan påverka texturen, så undvik detta om möjligt.