Smaksatt yoghurt (2 % fett, låg laktoshalt, 0,9 µg vitamin D, Valio)

100 g (arc)yoghurt, smaksatt, 2 % fett, låg laktoshalt, 0,9 ug vitamin d, valio består av relativt lite kalorier, och är en bra källa till kalium, kalcium, fosfor, jod, vitamin C och vitamin D.

89,1 kcal
100 g
Kolhydrater
12,7 g / 100 g
Fett
2,2 g / 100 g
Protein
3,3 g / 100 g
  • Fett 2,2 g
    • varav mättat fett 1,3 g
    • varav enkelomättat fett 0,5 g
    • varav fleromättat fett 0,1 g
  • Kolhydrater 12,7 g
    • varav sockerarter 12,7 g
  • Protein 3,3 g
  • Fibrer 0,2 g
Rik på
Kalcium
17% DRI
Rik på
Fosfor
15% DRI
Rik på
Riboflavin (B2)
12% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
12,7 g
Socker totalt
12,7 g
Stärkelse
0,0 g
Kostfiber
0,2 g
– varav glukos
2,0 g
– varav fruktos
0,1 g
– varav sackaros
8,2 g
– varav galaktos
1,9 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva frukt som banan eller bär och toppa yoghurten för en fräsch dessert.
  • Servera yoghurten kall som en del av en frukostskål med granola och honung.
  • Blanda i örter som dill eller gräslök för att skapa en smakrik sås till fiskrätter.
  • Använd yoghurten som bas i smoothies tillsammans med spenat och apelsinjuice.
  • Fyll pitabröd eller wraps med yoghurten, grönsaker och kyckling för en snabb lunch.

Förvaring & hållbarhet

Förvara yoghurten i kylskåp, helst i sin originalförpackning för att bevara smaken. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Om du har öppnat förpackningen, se till att stänga den ordentligt eller överför yoghurten till en lufttät burk. Låt alltid yoghurten svalna snabbt efter tillagning innan du sätter den i kylskåpet. Håll ytor torra för att förhindra kondens och mögelbildning. Frysning kan påverka texturen, så undvik detta om möjligt.