Färskost (vegetabilisk fettblandning, 24-30 % fett, Arc)

100 g (arc)färskost, vegetabilisk fettblandning, 24-30 % fett består av mycket kalorier; är rik på vitamin K och protein; och en bra källa till kalium, fosfor, kalcium och vitamin E, men innehåller mycket mättat fett.

288,7 kcal
100 g
Kolhydrater
3,0 g / 100 g
Fett
26,0 g / 100 g
Protein
11,0 g / 100 g
  • Fett 26,0 g
    • varav mättat fett 8,3 g
    • varav enkelomättat fett 11,0 g
    • varav fleromättat fett 5,4 g
  • Kolhydrater 3,0 g
    • varav sockerarter 3,0 g
  • Protein 11,0 g
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin K
24% DRI
Rik på
Fosfor
14% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
3,0 g
Socker totalt
3,0 g
– varav glukos
0,4 g
– varav galaktos
0,4 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva (arc)färskost vegetabilisk fettblandning och lägg på mackor med skivor av tomat och ruccola.
  • Toppa en sallad med tärnad färskost, avokado och rostade nötter för extra smak och textur.
  • Servera i rumstemperatur som pålägg på kex eller bröd tillsammans med senap och inlagd gurka.
  • Blanda i en bowl med quinoa, grönsaker och en dressing av citron och olivolja för en fräsch måltid.
  • Hacka färskosten och använd den som fyllning i wraps med grönsaker och hummus.

Förvaring & hållbarhet

Förvara (arc)färskost vegetabilisk fettblandning i kylskåp, helst i sin originalförpackning eller i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid färskosten svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att förhindra kondens, vilket kan påverka kvaliteten. Frysning kan förändra texturen, så undvik detta om möjligt.