Smör (låg salthalt)

100 g smör, låg salthalt består av mycket kalorier; är rik på vitamin A och vitamin K; och en bra källa till krom och vitamin E, men innehåller mycket mättat fett.

727,0 kcal
100 g
Kolhydrater
0,8 g / 100 g
Fett
81,3 g / 100 g
Protein
1,2 g / 100 g
  • Fett 81,3 g
    • varav mättat fett 52,8 g
    • varav enkelomättat fett 19,4 g
    • varav fleromättat fett 2,6 g
  • Kolhydrater 0,8 g
    • varav sockerarter 0,8 g
  • Protein 1,2 g
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin A (RE)
88% DRI
Rik på
Vitamin K
25% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
0,8 g
Socker totalt
0,8 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva smöret och lägg på mackor för en klassisk frukost.
  • Toppa varma grönsaker med en klick smör för extra smak.
  • Blanda smör med hackad vitlök och persilja för en smakrik örtblandning att använda på bröd.
  • Servera rumstempererat smör i en skål tillsammans med kaviar eller löjrom som tillbehör.
  • Använd smör i bakverk för att ge en rik och fyllig smak, exempelvis i kakor eller bullar.

Förvaring & hållbarhet

Förvara smöret i kylskåp, antingen i sitt originalemballage eller i en lufttät burk för att undvika luktupptag från andra livsmedel. Håll det borta från starkt doftande varor som lök eller fisk. Låt smöret svalna snabbt efter tillagning innan du lägger det i kylskåpet. Håll ytor torra för att undvika kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd färskt smör när möjligt.