Smör (80 % fett)

100 g smör fett 80% består av mycket kalorier; är rik på vitamin A; och en bra källa till vitamin E och vitamin D, men innehåller mycket mättat fett.

729,0 kcal
100 g
Kolhydrater
0,5 g / 100 g
Fett
82,0 g / 100 g
Protein
0,4 g / 100 g
  • Fett 82,0 g
    • varav mättat fett 55,0 g
    • varav enkelomättat fett 19,1 g
    • varav fleromättat fett 3,0 g
  • Kolhydrater 0,5 g
    • varav sockerarter 0,5 g
  • Protein 0,4 g
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin A (RE)
77% DRI
Rik på
Vitamin E
18% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
0,5 g
Socker totalt
0,5 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva smöret och lägg på nybakat bröd för en klassisk smörgås.
  • Toppa varma grönsaker med en klick smör för extra smak.
  • Smält smöret och använd det som bas i såser eller dressingar.
  • Blanda smör med örter som dill eller gräslök för att skapa ett smakrikt pålägg.
  • Servera smör i rumstemperatur för att underlätta bredning på mackor.

Förvaring & hållbarhet

Förvara smöret i kylskåp, antingen i sitt originalförpackning eller i en lufttät burk för att undvika luktupptag. Håll det borta från starkt doftande livsmedel. Låt smöret svalna snabbt efter tillagning innan du lägger det i kylskåpet. Håll ytor torra för att förhindra kondens. Frysning kan påverka texturen, så använd helst färskt smör när du lagar mat.