Palmkärnolja

100 g palmkärnsolja består av mycket kalorier; är rik på vitamin K och vitamin E, men innehåller mycket mättat fett.

884,3 kcal
100 g
Kolhydrater
0,0 g / 100 g
Fett
100,0 g / 100 g
Protein
0,0 g / 100 g
  • Fett 100,0 g
    • varav mättat fett 81,5 g
    • varav enkelomättat fett 11,4 g
    • varav fleromättat fett 1,6 g
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin E
50% DRI
Rik på
Vitamin K
33% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skapa en smakrik dressing med palmkärnsolja, balsamvinäger och senap.
  • Stek grönsaker i palmkärnsolja för en fyllig smak och krispig textur.
  • Toppa en sallad med palmkärnsolja, citronsaft och färska örter som persilja eller basilika.
  • Använd palmkärnsolja som bas i marinader för kött eller fisk, tillsammans med vitlök och ingefära.
  • Servera palmkärnsolja som dipp till bröd eller grönsaksstavar för en enkel förrätt.

Förvaring & hållbarhet

Förvara palmkärnsolja i en mörk, sval plats för att bevara smaken. Använd en lufttät flaska för att skydda oljan från ljus och fukt. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Efter användning, se till att flaskan är ordentligt stängd. Frysning rekommenderas inte, då det kan påverka oljans textur negativt.