Matfettsblandning (60 % fett, Benecol Voi & Rypsi)

100 g matfettsblandning 60 % fett, benecol voi & rypsi består av mycket kalorier; är rik på vitamin A, vitamin K, vitamin D och vitamin E; och en bra källa till jod, men innehåller mycket mättat fett.

535,5 kcal
100 g
Kolhydrater
0,7 g / 100 g
Fett
60,0 g / 100 g
Protein
0,5 g / 100 g
  • Fett 60,0 g
    • varav mättat fett 17,2 g
    • varav enkelomättat fett 29,2 g
    • varav fleromättat fett 10,8 g
  • Kolhydrater 0,7 g
    • varav sockerarter 0,7 g
  • Protein 0,5 g
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin A (RE)
100% DRI
Rik på
Vitamin D
100% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
0,7 g
Socker totalt
0,7 g
– varav glukos
0,4 g
– varav galaktos
0,4 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva bröd och bred ett generöst lager av matfettsblandningen för en smakrik macka.
  • Toppa varma grönsaker med matfettsblandningen för att ge extra smak och krämighet.
  • Blanda i matfettsblandningen i kalla sallader för att få en fyllig konsistens.
  • Servera som dip till grönsaksstavar eller brödpinnar, gärna med kryddor som vitlök eller örter.
  • Använd i bakning av kakor eller muffins för att ge en rik smak och saftighet.

Förvaring & hållbarhet

Förvara matfettsblandningen i kylskåp efter öppning. Håll den i sin ursprungliga förpackning eller överför den till en lufttät burk för att bevara smaken. Se till att emballaget är väl förslutet för att undvika luktupptag från andra livsmedel.

Låt alltid blandningen svalna snabbt efter tillagning innan du sätter den i kylskåpet. Undvik fukt genom att hålla ytor torra och rena. Frysning kan påverka texturen, så använd färsk blandning när det är möjligt för bästa resultat.