Tomatketchup

100 g tomatketchup består av relativt lite kalorier; är rik på vitamin A, kalium och jod; och en bra källa till vitamin C, vitamin K och krom, men innehåller mycket salt.

91,5 kcal
100 g
Kolhydrater
19,2 g / 100 g
Fett
0,4 g / 100 g
Protein
1,3 g / 100 g
  • Fett 0,4 g
    • varav mättat fett 0,0 g
    • varav enkelomättat fett 0,0 g
    • varav fleromättat fett 0,1 g
  • Kolhydrater 19,2 g
    • varav sockerarter 19,2 g
  • Protein 1,3 g
  • Fibrer 1,2 g
Rik på
Vitamin A (RE)
53% DRI
Rik på
Jod
30% DRI
Rik på
Tiamin (B1)
22% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
19,2 g
Socker totalt
19,2 g
Kostfiber
1,2 g
– varav glukos
4,3 g
– varav fruktos
3,8 g
– varav sackaros
11,1 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva tomater och toppa med tomatketchup för en fräsch macka.
  • Servera kall tomatketchup som dipp till grönsaksstavar eller chips.
  • Blanda tomatketchup i en sås med senap och majonnäs för en smakrik dressing.
  • Häll tomatketchup över varm korv eller hamburgare för extra smak.
  • Använd tomatketchup som bas i en marinad tillsammans med vitlök och örter.

Förvaring & hållbarhet

Förvara öppnad tomatketchup i kylskåp för att bevara smaken. Håll flaskan väl försluten för att undvika att den tar upp lukt från andra livsmedel. Om du har oöppnad ketchup, kan den stå i ett kallskafferi. Låt ketchupen svalna snabbt efter tillagning innan du ställer in den i kylskåpet. Undvik fukt och kondens genom att hålla flaskan torr. Frysning rekommenderas inte, då det kan påverka texturen negativt.