Timjan

100 g timjan består av mycket kalorier; är rik på vitamin K, folat, vitamin A, fibrer och vitamin E; och en bra källa till protein.

282,6 kcal
100 g
Kolhydrater
26,9 g / 100 g
Fett
7,4 g / 100 g
Protein
9,1 g / 100 g
  • Fett 7,4 g
  • Kolhydrater 26,9 g
    • varav sockerarter 1,7 g
  • Protein 9,1 g
  • Fibrer 37,0 g
Rik på
Vitamin K
100% DRI
Rik på
Folat
91% DRI
Rik på
Vitamin E
62% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
26,9 g
Socker totalt
1,7 g
Stärkelse
25,2 g
Kostfiber
37,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Hacka timjan och strö över grillade grönsaker för extra smak.
  • Skiva färsk timjan och blanda i en sallad med fetaost och olivolja.
  • Toppa en pizza med timjan, mozzarella och tomatsås för en aromatisk upplevelse.
  • Servera timjan som krydda i soppor eller grytor för att förhöja smaken.
  • Blanda timjan med citron och olivolja som marinad till kyckling eller fisk.

Förvaring & hållbarhet

Förvara färsk timjan i kylskåp, antingen inlindad i en fuktig pappershandduk eller i en lufttät burk. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Om du har överbliven timjan efter tillagning, låt den svalna snabbt innan du lägger den i kylskåpet. Torka av eventuella fuktiga ytor för att förhindra kondens. Frysning kan påverka texturen, så använd fryst timjan inom rimlig tid för bästa resultat.