Paprikapulver

100 g paprikapulver består av mycket kalorier; är rik på vitamin A, vitamin K, fibrer, vitamin E och protein; och en bra källa till folat.

321,1 kcal
100 g
Kolhydrater
18,3 g / 100 g
Fett
13,0 g / 100 g
Protein
14,8 g / 100 g
  • Fett 13,0 g
  • Kolhydrater 18,3 g
    • varav sockerarter 10,3 g
  • Protein 14,8 g
  • Fibrer 37,4 g
Rik på
Vitamin A (RE)
100% DRI
Rik på
Vitamin E
100% DRI
Rik på
Vitamin K
100% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
18,3 g
Socker totalt
10,3 g
Stärkelse
8,0 g
Kostfiber
37,4 g
– varav glukos
2,6 g
– varav fruktos
6,7 g
– varav sackaros
0,8 g
– varav galaktos
0,2 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Strö paprikapulver över grönsaksrätter för att ge extra smak och färg.
  • Blanda paprikapulver i marinader för kött eller fisk för en rökig ton.
  • Toppa en hummus eller dipp med paprikapulver för en vacker presentation.
  • Inkludera paprikapulver i soppor och grytor för att förstärka smaken.
  • Servera paprikapulver som krydda på ugnsbakade potatisar eller rotfrukter.

Förvaring & hållbarhet

Förvara paprikapulver i en lufttät burk för att skydda mot fukt och ljus. Placera burken på en torr och mörk plats, som ett skafferi. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Efter användning, se till att stänga burken ordentligt. Frysning rekommenderas inte, då det kan påverka texturen och smaken negativt.