Kryddsås (sojasås)

100 g kryddsås, sojasås består av relativt lite kalorier; är rik på järn och niacin; och en bra källa till fosfor, kalcium, protein och riboflavin, men innehåller mycket salt.

60,3 kcal
100 g
Kolhydrater
9,5 g / 100 g
Fett
0,1 g / 100 g
Protein
5,2 g / 100 g
  • Fett 0,1 g
    • varav mättat fett 0,0 g
    • varav enkelomättat fett 0,0 g
    • varav fleromättat fett 0,0 g
  • Kolhydrater 9,5 g
    • varav sockerarter 3,0 g
  • Protein 5,2 g
Rik på
Järn
34% DRI
Rik på
Niacin (B3)
21% DRI
Rik på
Riboflavin (B2)
18% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
9,5 g
Socker totalt
3,0 g
Stärkelse
6,5 g
– varav glukos
1,0 g
– varav fruktos
1,0 g
– varav sackaros
1,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva grönsaker som morötter och gurka för att doppa i sojasåsen.
  • Servera sojasås kall som en dipp till sushi eller sashimi.
  • Toppa en varm ramen med några droppar sojasås för extra smak.
  • Blanda sojasås med sesamolja och hackad ingefära för en smakrik marinad till kyckling eller tofu.
  • Använd sojasås som smaksättning i wokade grönsaker tillsammans med vitlök och chili.

Förvaring & hållbarhet

Förvara öppnad sojasås i kylskåp för att bevara smaken. Håll flaskan väl tillsluten för att undvika att den tar upp lukt från andra livsmedel. Om du har en oöppnad flaska, kan den stå i ett svalt kallskafferi. Efter tillagning, låt såsen svalna snabbt innan du ställer in den i kylskåpet. Undvik fuktiga ytor för att förhindra kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så det är bäst att undvika detta.