Kryddpasta (curry)

100 g kryddpasta, curry pasta består av måttligt med kalorier; är rik på vitamin K; och en bra källa till vitamin C, vitamin E och koppar, men innehåller mycket salt.

189,4 kcal
100 g
Kolhydrater
9,8 g / 100 g
Fett
15,1 g / 100 g
Protein
3,6 g / 100 g
  • Fett 15,1 g
    • varav mättat fett 2,8 g
    • varav enkelomättat fett 7,8 g
    • varav fleromättat fett 3,9 g
  • Kolhydrater 9,8 g
    • varav sockerarter 6,4 g
  • Protein 3,6 g
  • Fibrer 0,7 g
Rik på
Vitamin K
24% DRI
Rik på
Vitamin E
19% DRI
Rik på
Vitamin C
16% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
9,8 g
Socker totalt
6,4 g
Stärkelse
3,4 g
Kostfiber
0,7 g
– varav glukos
0,2 g
– varav fruktos
0,1 g
– varav sackaros
6,1 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva kryddpastan i tunna skivor och lägg på en smörgås med cream cheese och dill.
  • Toppa en varm ramen med en klick kryddpasta för extra smak.
  • Blanda kryddpastan i en sallad med avokado, tomater och fetaost för en fräsch måltid.
  • Servera kryddpastan kall som del av en antipasti-tallrik med oliver och ost.
  • Strö över lite peppar och citronjuice innan servering för att lyfta smakerna.

Förvaring & hållbarhet

Förvara kryddpastan i en lufttät burk i kylskåpet för att bevara smaken. Håll burken borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt pastan svalna snabbt efter tillagning innan du sätter på locket. Håll ytor torra för att motverka kondens. Frysning kan påverka texturen, så använd färsk pasta när det är möjligt.