Stekt kalv-Wallenbergare

100 g wallenbergare kalv stekt består av mycket kalorier; är rik på fosfor, vitamin A och protein; och en bra källa till kalium, folat och selen, men innehåller mycket mättat fett.

257,0 kcal
100 g
Kolhydrater
6,8 g / 100 g
Fett
18,1 g / 100 g
Protein
16,5 g / 100 g
  • Fett 18,1 g
    • varav mättat fett 9,2 g
    • varav enkelomättat fett 6,1 g
    • varav fleromättat fett 1,1 g
  • Kolhydrater 6,8 g
    • varav sockerarter 1,4 g
  • Protein 16,5 g
  • Fibrer 0,8 g
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin B12
46% DRI
Rik på
Zink
36% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
6,8 g
Socker totalt
1,4 g
Kostfiber
0,8 g
Fullkorn
1,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva wallenbergaren och servera den varm på en tallrik med potatispuré och gräddsås.
  • Toppa med färsk persilja eller gräslök för extra smak.
  • Servera kall i skivor på en smörgås med senap och inlagd gurka.
  • Hacka wallenbergaren och blanda i en sallad med ruccola, körsbärstomater och balsamvinäger.
  • Strimla wallenbergaren och lägg i en ramen med buljong, nudlar och grönsaker för en mättande måltid.

Förvaring & hållbarhet

Förvara wallenbergaren i kylskåp i en lufttät behållare för att bevara smaken. Låt den svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Om du fryser wallenbergaren kan texturen förändras, så använd helst färsk eller nylagad. Håll alltid ytor torra för att undvika kondens och fukt.