Rå vildsvinsstek

100 g vildsvin stek rå består av måttligt med kalorier; är rik på fosfor, protein, selen, niacin och zink; och en bra källa till kalium.

105,0 kcal
100 g
Kolhydrater
0,0 g / 100 g
Fett
1,3 g / 100 g
Protein
23,0 g / 100 g
  • Fett 1,3 g
    • varav mättat fett 0,4 g
    • varav enkelomättat fett 0,4 g
    • varav fleromättat fett 0,3 g
  • Protein 23,0 g
Rik på
Protein
Rik på
Tiamin (B1)
100% DRI
Rik på
Vitamin B12
53% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva vildsvinssteken i tunna skivor och servera på en macka med senap och riven pepparrot.
  • Grilla eller stek köttet och servera det varmt med en sås av gräddfil, dill och citron.
  • Hacka vildsvinsköttet i bitar och använd det i en mustig gryta med rotfrukter och örter.
  • Toppa en sallad med strimlat vildsvinskött, valnötter och fetaost för en smakrik måltid.
  • Servera kallskuret vildsvinskött på en plocktallrik tillsammans med oliver, ost och kex vid en festlig tillställning.

Förvaring & hållbarhet

Förvara vildsvinssteken i kylskåp i ett lufttätt emballage för att bevara smaken. Håll köttet borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid köttet svalna snabbt efter tillagning innan du lägger det i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka fukt och kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så om du fryser köttet, se till att det är väl inslaget för bästa resultat.