Hemlagad sjömansbiff

100 g sjömansbiff hemlagad består av relativt lite kalorier, och är en bra källa till kalium, fosfor, protein, niacin, järn och zink.

90,0 kcal
100 g
Kolhydrater
9,2 g / 100 g
Fett
2,6 g / 100 g
Protein
6,8 g / 100 g
  • Fett 2,6 g
    • varav mättat fett 1,0 g
    • varav enkelomättat fett 1,2 g
    • varav fleromättat fett 0,2 g
  • Kolhydrater 9,2 g
    • varav sockerarter 1,2 g
  • Protein 6,8 g
  • Fibrer 0,9 g
Rik på
Vitamin B6
18% DRI
Rik på
Vitamin B12
16% DRI
Rik på
Niacin (B3)
14% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
9,2 g
Socker totalt
1,2 g
Kostfiber
0,9 g
– varav sackaros
0,3 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva sjömansbiffen i tunna skivor för att servera på macka eller i en sallad.
  • Toppa med gräslök, senap eller majonnäs för extra smak.
  • Servera kallt i en smörgås eller som del av en picknick.
  • Hacka sjömansbiffen och blanda i en varm gryta eller ramen för en mättande måltid.
  • Strimla biffen och lägg den på en bowl med ris, grönsaker och soja för en asiatisk touch.

Förvaring & hållbarhet

Förvara sjömansbiffen i kylskåp, antingen i sitt skal eller i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll biffen åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid biffen svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka fukt och kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd helst färsk biff när det är möjligt.