Sjömansbiff

100 g sjömansbiff består av relativt lite kalorier; är rik på jod; och en bra källa till kalium, fosfor, vitamin C, protein och niacin.

98,0 kcal
100 g
Kolhydrater
10,5 g / 100 g
Fett
2,8 g / 100 g
Protein
6,9 g / 100 g
  • Fett 2,8 g
    • varav mättat fett 0,7 g
    • varav enkelomättat fett 1,4 g
    • varav fleromättat fett 0,5 g
  • Kolhydrater 10,5 g
    • varav sockerarter 0,8 g
  • Protein 6,9 g
  • Fibrer 1,3 g
Rik på
Jod
21% DRI
Rik på
Niacin (B3)
15% DRI
Rik på
Zink
13% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
10,5 g
Socker totalt
0,8 g
Kostfiber
1,3 g
– varav sackaros
0,3 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva sjömansbiffen tunt och servera på en macka med senap och inlagd gurka.
  • Hacka sjömansbiffen och blanda i en sallad med färska grönsaker, avokado och citronvinaigrette.
  • Strimla sjömansbiffen och använd den som fyllning i en wrap tillsammans med grönsaker och majonnäs.
  • Toppa en varm bowl med ris eller quinoa med stekt sjömansbiff, broccoli och sojasås.
  • Servera sjömansbiff kall i en antipasti-tallrik tillsammans med oliver, ostar och bröd.

Förvaring & hållbarhet

Förvara sjömansbiffen i kylskåp i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll biffen åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid biffen svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka fukt och kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd helst färsk sjömansbiff när det är möjligt.