Stekt grisschnitzel

100 g schnitzel gris stekt består av mycket kalorier; är rik på fosfor, jod, protein och selen; och en bra källa till kalium och magnesium.

200,0 kcal
100 g
Kolhydrater
6,8 g / 100 g
Fett
10,1 g / 100 g
Protein
20,1 g / 100 g
  • Fett 10,1 g
    • varav mättat fett 2,0 g
    • varav enkelomättat fett 5,3 g
    • varav fleromättat fett 2,2 g
  • Kolhydrater 6,8 g
    • varav sockerarter 0,4 g
  • Protein 20,1 g
  • Fibrer 0,8 g
Rik på
Protein
Rik på
Tiamin (B1)
51% DRI
Rik på
Niacin (B3)
50% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
6,8 g
Socker totalt
0,4 g
Kostfiber
0,8 g
Fullkorn
1,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva schnitzeln i tunna bitar för att servera på en macka med senap och riven pepparrot.
  • Toppa en sallad med skivor av schnitzel, blandade grönsaker och en dressing av olivolja och citron.
  • Servera schnitzeln varm tillsammans med potatismos och gräddsås för en klassisk middag.
  • Hacka schnitzeln i strimlor och använd den som fyllning i en wrap med grönsaker och tzatziki.
  • Gör en schnitzel-bowl med ris, ångade grönsaker och soja för en smakrik måltid.

Förvaring & hållbarhet

Förvara stekt schnitzel i en lufttät behållare i kylskåp för att bevara smaken. Låt schnitzeln svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika att den tar upp lukt. Om du fryser in schnitzeln, tänk på att texturen kan påverkas negativt vid upptining. För bästa resultat, använd gärna plastfolie eller fryspåsar för att skydda mot frostskador.