Rullsylta

100 g rullsylta består av mycket kalorier; är rik på fosfor, jod, protein, selen och niacin; och en bra källa till kalium, men innehåller mycket salt och mättat fett.

246,0 kcal
100 g
Kolhydrater
0,0 g / 100 g
Fett
19,0 g / 100 g
Protein
19,2 g / 100 g
  • Fett 19,0 g
    • varav mättat fett 8,2 g
    • varav enkelomättat fett 7,8 g
    • varav fleromättat fett 2,1 g
  • Protein 19,2 g
Rik på
Fett
Rik på
Jod
60% DRI
Rik på
Zink
41% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva rullsylta tunt och servera på en smörgås med senap och inlagd gurka.
  • Hacka rullsylta och blanda i en potatissallad för extra smak.
  • Toppa en varm macka med rullsylta, ost och lite peppar för en mättande lunch.
  • Servera kall rullsylta som del av en buffé tillsammans med olika sorters senap och bröd.
  • Strimla rullsylta och lägg i en ramen för att ge extra protein och smak.

Förvaring & hållbarhet

Förvara rullsylta i kylskåp, helst i sin originalförpackning eller i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid rullsylta svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka fukt och kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, vilket gör att den kan bli mindre saftig när den tinas upp.