Stekt panerat sidfläsk (rimmat)

100 g rimmat sidfläsk panerat stekt består av mycket kalorier; är rik på fosfor, jod, protein och zink; och en bra källa till kalium och selen, men innehåller mycket salt och mättat fett.

372,0 kcal
100 g
Kolhydrater
7,8 g / 100 g
Fett
31,8 g / 100 g
Protein
14,1 g / 100 g
  • Fett 31,8 g
    • varav mättat fett 11,1 g
    • varav enkelomättat fett 14,4 g
    • varav fleromättat fett 4,8 g
  • Kolhydrater 7,8 g
    • varav sockerarter 0,5 g
  • Protein 14,1 g
  • Fibrer 0,9 g
Rik på
Fett
Rik på
Jod
46% DRI
Rik på
Zink
39% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
7,8 g
Socker totalt
0,5 g
Kostfiber
0,9 g
Fullkorn
1,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva det stekta sidfläsket i tunna skivor och servera på en macka med senap och inlagd gurka.
  • Hacka det stekta sidfläsket och blanda i en sallad med ruccola, körsbärstomater och fetaost.
  • Toppa en varm bowl med ris, grönsaker och strimlat sidfläsk för en mättande måltid.
  • Servera det i klyftor som tillbehör till potatisgratäng eller rotfrukter.
  • Strö över nymald svartpeppar och färsk dill innan servering för extra smak.

Förvaring & hållbarhet

Förvara det stekta sidfläsket i en lufttät burk i kylskåpet för att bevara smaken. Låt alltid köttet svalna snabbt innan du lägger det i kylskåpet. Håll det borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Om du fryser in sidfläsket, tänk på att texturen kan påverkas negativt vid upptining. Se till att emballaget är tätt för att undvika fukt och kondens.