Rå renstek

100 g ren stek rå består av måttligt med kalorier; är rik på fosfor, protein, selen, niacin och järn; och en bra källa till kalium.

108,0 kcal
100 g
Kolhydrater
0,0 g / 100 g
Fett
1,8 g / 100 g
Protein
22,6 g / 100 g
  • Fett 1,8 g
    • varav mättat fett 0,7 g
    • varav enkelomättat fett 0,5 g
    • varav fleromättat fett 0,4 g
  • Protein 22,6 g
Rik på
Protein
Rik på
Vitamin B12
86% DRI
Rik på
Niacin (B3)
63% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva ren steken tunt och servera på en smörgås med senap och inlagd gurka.
  • Hacka köttet och blanda det i en sallad med ruccola, körsbärstomater och balsamvinäger.
  • Grilla eller stek ren steken och servera den varm med potatisgratäng och rödvinssås.
  • Toppa en bowl med skivor av ren stek, avokado, quinoa och en dressing av citron och olivolja.
  • Strimla ren steken och använd den i en ramen med buljong, nudlar och grönsaker.

Förvaring & hållbarhet

Förvara ren steken rå i kylskåp, antingen i sitt skal eller i en lufttät burk för att förhindra luktupptag från andra livsmedel. Håll den borta från starkt doftande varor som lök eller fisk. Låt köttet svalna snabbt efter tillagning innan du lägger det i kylskåpet. Se till att ytorna är torra för att undvika fukt och kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen negativt, så använd färskt kött när det är möjligt.