Kokt renkött (med salt)

100 g ren kött kokt m. salt består av måttligt med kalorier; är rik på fosfor, protein och selen; och en bra källa till kalium, magnesium och jod.

133,0 kcal
100 g
Kolhydrater
0,0 g / 100 g
Fett
2,1 g / 100 g
Protein
28,3 g / 100 g
  • Fett 2,1 g
    • varav mättat fett 0,8 g
    • varav enkelomättat fett 0,6 g
    • varav fleromättat fett 0,4 g
  • Protein 28,3 g
Rik på
Protein
Rik på
Vitamin B12
72% DRI
Rik på
Niacin (B3)
71% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva det kokta renköttet och servera på en smörgås med senap och inlagd lök.
  • Hacka köttet och blanda i en sallad med ruccola, körsbärstomater och en dressing av olivolja och citron.
  • Strimla köttet och använd som fyllning i tortillas tillsammans med avokado och salsa.
  • Toppa en varm potatis med skivor av renkött, gräddfil och hackad gräslök för en rustik måltid.
  • Servera kallt i skivor som del av ett buffébord, tillsammans med ost, kex och oliver.

Förvaring & hållbarhet

Förvara kokt renkött i kylskåp i en lufttät behållare för att bevara smaken. Håll det borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt köttet svalna snabbt efter tillagning innan du lägger det i kylskåpet. Om du fryser köttet kan texturen påverkas, så se till att packa det väl för att minimera frostskador. Håll alltid ytor torra för att undvika kondens som kan försämra kvaliteten.