Ugnsstekt rådjur (kött)

100 g rådjur kött ugnsstekt består av måttligt med kalorier; är rik på fosfor och protein; och en bra källa till kalium, magnesium, jod och selen.

132,0 kcal
100 g
Kolhydrater
0,0 g / 100 g
Fett
1,5 g / 100 g
Protein
29,4 g / 100 g
  • Fett 1,5 g
    • varav mättat fett 0,6 g
    • varav enkelomättat fett 0,4 g
    • varav fleromättat fett 0,3 g
  • Protein 29,4 g
Rik på
Protein
Rik på
Vitamin B12
84% DRI
Rik på
Niacin (B3)
48% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva köttet tunt och servera det på en macka med senap och inlagd lök.
  • Hacka köttet och blanda det i en sallad med ruccola, körsbärstomater och balsamvinäger.
  • Strimla köttet och använd det som fyllning i tortillabröd tillsammans med avokado och gräddfil.
  • Servera varmt som huvudrätt med potatisgratäng och rödvinssås.
  • Toppa en bowl med klyftor av ugnsstekt rådjur kött, quinoa, grönsaker och en citronsås.

Förvaring & hållbarhet

Förvara ugnsstekt rådjur kött i en lufttät burk i kylskåp för att bevara smaken. Håll köttet åtskilt från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid köttet svalna snabbt efter tillagning innan du lägger det i kylskåpet. Håll ytor torra för att förhindra fukt och kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så förvara helst inte längre än nödvändigt i frysen.