Stekt pölsa

100 g pölsa stekt värmd består av mycket kalorier; är rik på protein; och en bra källa till vitamin A, fosfor, järn, niacin och zink, men innehåller mycket mättat fett.

235,0 kcal
100 g
Kolhydrater
9,0 g / 100 g
Fett
14,2 g / 100 g
Protein
17,5 g / 100 g
  • Fett 14,2 g
    • varav mättat fett 6,0 g
    • varav enkelomättat fett 6,4 g
    • varav fleromättat fett 0,8 g
  • Kolhydrater 9,0 g
  • Protein 17,5 g
  • Fibrer 1,2 g
Rik på
Vitamin B12
43% DRI
Rik på
Järn
20% DRI
Rik på
Vitamin A (RE)
16% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
9,0 g
Kostfiber
1,2 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva pölsan i tunna skivor och servera på en varm macka med senap och inlagd lök.
  • Hacka pölsan och blanda den i en varm gryta med potatis och morötter för en rustik måltid.
  • Toppa en sallad med strimlad pölsa, färsk gräslök och en dressing av olivolja och citron.
  • Servera pölsan kall i klyftor som del av en plocktallrik tillsammans med senap och inlagda grönsaker.
  • Strimla pölsan och använd den som fyllning i tortillabröd med avokado och salsa för en snabb lunch.

Förvaring & hållbarhet

Förvara stekt pölsa i kylskåp, antingen i sin förpackning eller i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid pölsan svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka kondens. Frysning kan påverka texturen, så undvik det om möjligt för bästa smakupplevelse.