Pölsa

100 g pölsa består av måttligt med kalorier; är rik på protein; och en bra källa till vitamin A, fosfor, järn, niacin och zink.

188,0 kcal
100 g
Kolhydrater
7,2 g / 100 g
Fett
11,3 g / 100 g
Protein
14,0 g / 100 g
  • Fett 11,3 g
    • varav mättat fett 4,8 g
    • varav enkelomättat fett 5,2 g
    • varav fleromättat fett 0,6 g
  • Kolhydrater 7,2 g
  • Protein 14,0 g
  • Fibrer 1,0 g
Rik på
Vitamin B12
46% DRI
Rik på
Järn
16% DRI
Rik på
Vitamin A (RE)
13% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
7,2 g
Kostfiber
1,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva pölsan tunt och servera på en smörgås med senap och inlagd gurka.
  • Hacka pölsan och blanda i en varm potatissallad med gräslök och citron.
  • Strimla pölsan och använd som fyllning i en wrap tillsammans med sallad och avokado.
  • Toppa en varm buljong eller ramen med klyftor av pölsa för extra smak.
  • Servera kall pölsa i skivor på en buffé tillsammans med rödbetor och kaviar.

Förvaring & hållbarhet

Förvara pölsan i kylskåp, antingen i sitt skal eller i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid pölsan svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka kondens. Frysning kan påverka texturen, så undvik detta om möjligt för bästa resultat.