Pepparrotskött av nöt (med lök, morot och sås)

100 g pepparrotskött nöt m. lök morot sås består av måttligt med kalorier; är rik på protein och zink; och en bra källa till fosfor, vitamin A, niacin och järn.

136,0 kcal
100 g
Kolhydrater
2,0 g / 100 g
Fett
8,0 g / 100 g
Protein
13,6 g / 100 g
  • Fett 8,0 g
    • varav mättat fett 3,5 g
    • varav enkelomättat fett 3,3 g
    • varav fleromättat fett 0,7 g
  • Kolhydrater 2,0 g
    • varav sockerarter 1,0 g
  • Protein 13,6 g
  • Fibrer 0,5 g
Rik på
Zink
45% DRI
Rik på
Vitamin B12
20% DRI
Rik på
Niacin (B3)
19% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
2,0 g
Socker totalt
1,0 g
Kostfiber
0,5 g
– varav sackaros
0,5 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva pepparrotsköttet tunt och lägg på en smörgås med senap och inlagd gurka.
  • Servera varmt i en gryta med rotfrukter och örter som timjan eller rosmarin.
  • Hacka köttet och blanda i en sallad med grönsaker, avokado och en citronvinaigrette.
  • Toppa en pasta med strimlat pepparrotskött, parmesanost och svartpeppar för extra smak.
  • Gör en smakrik bowl med ris, grönsaker och marinerat pepparrotskött för en mättande måltid.

Förvaring & hållbarhet

Förvara pepparrotsköttet i kylskåp i en lufttät behållare för att bevara smaken. Håll det åtskilt från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt köttet svalna snabbt efter tillagning innan du lägger det i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka kondens. Frysning kan påverka texturen, så undvik att frysa om du planerar att använda köttet inom kort.