Påläggskorv (lördagskorv, 19 % fett)

100 g påläggskorv, lördagskorv, 19 % fett består av mycket kalorier, och är en bra källa till kalium, fosfor, jod, protein, selen och niacin, men innehåller mycket mättat fett.

223,9 kcal
100 g
Kolhydrater
5,2 g / 100 g
Fett
19,0 g / 100 g
Protein
8,5 g / 100 g
  • Fett 19,0 g
    • varav mättat fett 7,3 g
    • varav enkelomättat fett 8,1 g
    • varav fleromättat fett 2,3 g
  • Kolhydrater 5,2 g
    • varav sockerarter 0,4 g
  • Protein 8,5 g
  • Fibrer 0,1 g
Rik på
Fett
Rik på
Tiamin (B1)
36% DRI
Rik på
Jod
18% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
5,2 g
Socker totalt
0,4 g
Stärkelse
4,8 g
Kostfiber
0,1 g
– varav glukos
0,3 g
– varav fruktos
0,0 g
– varav sackaros
0,0 g
– varav maltos
0,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva påläggskorven tunt och lägg den på en smörgås med senap och inlagd gurka.
  • Toppa en sallad med strimlad lördagskorv, hackad rödlök och färsk dill.
  • Servera varm lördagskorv i en wrap med grönsaker och majonnäs för en snabb lunch.
  • Hacka korven och blanda den i en pastarätt med tomatsås, vitlök och basilika.
  • Gör en klassisk korvgryta med lördagskorv, potatis, morötter och kryddor som timjan och lagerblad.

Förvaring & hållbarhet

Förvara påläggskorven i kylskåp, helst i sitt originalemballage eller i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll korven borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid korven svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att förhindra kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd gärna färsk korv när det är möjligt.