Påläggskorv (lördagskorv, 18 % fett)

100 g påläggskorv, lördagskorv, 18 % fett består av mycket kalorier, och är en bra källa till kalium, fosfor, jod, protein, selen och niacin, men innehåller mycket mättat fett.

223,8 kcal
100 g
Kolhydrater
7,0 g / 100 g
Fett
18,0 g / 100 g
Protein
8,8 g / 100 g
  • Fett 18,0 g
    • varav mättat fett 6,9 g
    • varav enkelomättat fett 7,7 g
    • varav fleromättat fett 2,2 g
  • Kolhydrater 7,0 g
    • varav sockerarter 0,2 g
  • Protein 8,8 g
  • Fibrer 0,1 g
Rik på
Fett
Rik på
Tiamin (B1)
37% DRI
Rik på
Jod
19% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
7,0 g
Socker totalt
0,2 g
Stärkelse
6,9 g
Kostfiber
0,1 g
– varav glukos
0,1 g
– varav fruktos
0,0 g
– varav sackaros
0,0 g
– varav maltos
0,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva påläggskorven tunt och lägg den på en smörgås med senap och inlagd gurka.
  • Servera i klyftor som ett enkelt tilltugg med en dipp av majonnäs och citron.
  • Hacka korven och blanda den i en pastasallad med färska grönsaker och olivolja.
  • Toppa en varm macka med skivad påläggskorv, ost och lite svartpeppar innan du gratinerar den i ugnen.
  • Strimla korven och använd den som fyllning i tortillawraps tillsammans med avokado och salsa.

Förvaring & hållbarhet

Förvara påläggskorven i kylskåp, gärna i sin originalförpackning eller i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt korven svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytorna torra för att motverka fukt och kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så undvik detta om möjligt för bästa smakupplevelse.