Jaktkorv (18 % fett)

100 g påläggskorv, jaktkorv, 18 % fett består av mycket kalorier; är rik på protein; och en bra källa till kalium, fosfor, jod, selen och niacin, men innehåller mycket mättat fett.

225,9 kcal
100 g
Kolhydrater
6,1 g / 100 g
Fett
18,0 g / 100 g
Protein
10,3 g / 100 g
  • Fett 18,0 g
    • varav mättat fett 6,9 g
    • varav enkelomättat fett 7,7 g
    • varav fleromättat fett 2,2 g
  • Kolhydrater 6,1 g
    • varav sockerarter 0,5 g
  • Protein 10,3 g
  • Fibrer 0,1 g
Rik på
Fett
Rik på
Tiamin (B1)
41% DRI
Rik på
Jod
19% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
6,1 g
Socker totalt
0,5 g
Stärkelse
5,7 g
Kostfiber
0,1 g
– varav glukos
0,4 g
– varav fruktos
0,0 g
– varav sackaros
0,0 g
– varav maltos
0,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva korven tunt och lägg på en smörgås med senap och inlagd gurka.
  • Servera i klyftor som ett snabbt tilltugg med ost och oliver.
  • Hacka korven och blanda i en varm pastasallad med grönsaker och pesto.
  • Toppa en pizza med skivor av jaktkorv, champinjoner och riven ost.
  • Strimla korven och använd i en smakrik ramen tillsammans med soja och sesamfrön.

Förvaring & hållbarhet

Förvara påläggskorven i kylskåp, helst i sin originalförpackning eller i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt korven svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka kondens som kan påverka kvaliteten. Frysning kan förändra texturen, så undvik detta om möjligt för bästa smakupplevelse.