Stekt oxrullad nöt

100 g oxrullad nöt stekt består av måttligt med kalorier; är rik på fosfor, protein och niacin; och en bra källa till kalium, jod och selen.

138,0 kcal
100 g
Kolhydrater
0,9 g / 100 g
Fett
3,8 g / 100 g
Protein
24,4 g / 100 g
  • Fett 3,8 g
    • varav mättat fett 1,5 g
    • varav enkelomättat fett 1,6 g
    • varav fleromättat fett 0,4 g
  • Kolhydrater 0,9 g
    • varav sockerarter 0,3 g
  • Protein 24,4 g
  • Fibrer 0,1 g
Rik på
Protein
Rik på
Zink
49% DRI
Rik på
Vitamin B12
46% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
0,9 g
Socker totalt
0,3 g
Kostfiber
0,1 g
– varav sackaros
0,2 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva den stekta oxrullade nöten i tunna skivor för att servera på smörgåsar.
  • Toppa en sallad med strimlad oxrullad nöt och ringla över en senapsdressing.
  • Servera varm i en wrap tillsammans med grönsaker och en klick majonnäs.
  • Hacka den stekta nöten och blanda i en ramen för extra smak och protein.
  • Halvera köttet och grilla det lätt för att få en rökig smak innan servering.

Förvaring & hållbarhet

Förvara den stekta oxrullade nöten i en lufttät burk i kylskåpet för att bevara smaken. Håll köttet åtskilt från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid köttet svalna snabbt efter tillagning innan du lägger det i kylskåpet. Om du fryser in köttet, tänk på att texturen kan påverkas negativt vid upptining. Se till att hålla ytor torra för att undvika fukt och kondens.