Nötytterlår, rå

100 g nöt ytterlår rå består av måttligt med kalorier; är rik på fosfor, protein, niacin och zink; och en bra källa till kalium och selen.

111,0 kcal
100 g
Kolhydrater
0,0 g / 100 g
Fett
2,8 g / 100 g
Protein
21,3 g / 100 g
  • Fett 2,8 g
    • varav mättat fett 1,2 g
    • varav enkelomättat fett 1,2 g
    • varav fleromättat fett 0,2 g
  • Protein 21,3 g
Rik på
Protein
Rik på
Vitamin B12
56% DRI
Rik på
Zink
42% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva köttet tunt och servera på en smörgås med senap och inlagd lök.
  • Grilla eller stek köttet och servera det varmt med en sås av gräddfil och örter.
  • Hacka köttet i strimlor och använd det i en asiatisk wok tillsammans med grönsaker och soja.
  • Toppa en sallad med skivor av nöt ytterlår, avokado och citron för fräsch smak.
  • Gör en köttfärssås med nöt ytterlår, tomater, lök och kryddor som oregano och basilika.

Förvaring & hållbarhet

Förvara rått kött i kylskåp, helst i sin originalförpackning eller i en lufttät burk för att undvika luktupptag. Håll det borta från starkt doftande livsmedel. Låt köttet svalna snabbt efter tillagning innan du lägger det i kylskåpet. Håll ytor torra för att förhindra kondens. Frysning kan påverka texturen, så om du fryser köttet, använd det inom rimlig tid för bästa resultat.