Stekt nötköttlever

100 g nöt lever stekt består av måttligt med kalorier; är rik på vitamin A, folat, fosfor och vitamin B12; och en bra källa till kalium och magnesium.

162,0 kcal
100 g
Kolhydrater
5,6 g / 100 g
Fett
4,0 g / 100 g
Protein
25,5 g / 100 g
  • Fett 4,0 g
    • varav mättat fett 1,3 g
    • varav enkelomättat fett 0,8 g
    • varav fleromättat fett 0,8 g
  • Kolhydrater 5,6 g
  • Protein 25,5 g
Rik på
Protein
Rik på
Vitamin A (RE)
100% DRI
Rik på
Folat
100% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
5,6 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva den stekta nötlevern i tunna skivor för en elegant presentation på tallriken.
  • Servera varm tillsammans med potatismos och lingonsylt för en klassisk måltid.
  • Toppa med färsk hackad persilja eller gräslök för extra smak och färg.
  • Använd som pålägg på rostat bröd, gärna med senap eller majonnäs för en smakrik macka.
  • Inkludera i en sallad med spenat, rödbetor och fetaost för en näringsrik lunch.

Förvaring & hållbarhet

Förvara stekt nötlever i en lufttät burk i kylskåpet för att bevara smaken och kvaliteten. Låt levern svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i burken. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Om du fryser in levern, tänk på att texturen kan påverkas negativt vid upptining. Se till att hålla ytor torra och rena för bästa hållbarhet.