Nötlever, rå

100 g nöt lever rå består av måttligt med kalorier; är rik på vitamin A, folat, fosfor och vitamin B12; och en bra källa till kalium och magnesium.

127,0 kcal
100 g
Kolhydrater
4,4 g / 100 g
Fett
3,1 g / 100 g
Protein
20,0 g / 100 g
  • Fett 3,1 g
    • varav mättat fett 1,0 g
    • varav enkelomättat fett 0,7 g
    • varav fleromättat fett 0,6 g
  • Kolhydrater 4,4 g
  • Protein 20,0 g
Rik på
Protein
Rik på
Vitamin A (RE)
100% DRI
Rik på
Folat
100% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
4,4 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva nötlever tunt och servera på rostat bröd med senap och inlagd lök.
  • Hacka levern och blanda med gräslök, citronjuice och peppar för en fräsch röran.
  • Stek levern lätt och servera varm med en sås av svamp och grädde.
  • Toppa en sallad med strimlad nötlever, valnötter och fetaost för en smakrik måltid.
  • Gör en paté genom att mixa levern med smör, vitlök och örter som timjan eller rosmarin.

Förvaring & hållbarhet

Förvara rå nötlever i kylskåp i ett lufttätt emballage för att bevara smaken. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt levern svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Se till att ytorna är torra för att undvika fukt och kondens. Frysning kan påverka texturen, så använd färsk lever när det är möjligt för bästa resultat.