Nötfärs, rå (15 % fett)

100 g nöt färs rå fett 15% består av mycket kalorier; är rik på fosfor, protein, zink och niacin; och en bra källa till kalium och selen, men innehåller mycket mättat fett.

211,0 kcal
100 g
Kolhydrater
0,0 g / 100 g
Fett
15,0 g / 100 g
Protein
19,4 g / 100 g
  • Fett 15,0 g
    • varav mättat fett 6,6 g
    • varav enkelomättat fett 6,9 g
    • varav fleromättat fett 0,6 g
  • Protein 19,4 g
Rik på
Vitamin B12
63% DRI
Rik på
Zink
49% DRI
Rik på
Niacin (B3)
27% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Forma färsen till biffar och stek dem på medelhög värme tills de är genomstekta.
  • Hacka färsen och använd den i tacos, tillsammans med salsa, guacamole och riven ost.
  • Skapa en köttfärssås genom att bryna färsen med lök, vitlök och krossade tomater. Servera över pasta.
  • Gör en smakrik köttfärspaj med grönsaker och toppa med ett lager av potatismos.
  • Strimla färsen och använd den i en asiatisk wok tillsammans med grönsaker, soja och ingefära.

Förvaring & hållbarhet

Förvara rå nötfärs i kylskåp i sin originalförpackning eller i en lufttät burk för att förhindra luktupptag från andra livsmedel. Håll den borta från starkt doftande varor. Låt alltid färsen svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Undvik fuktiga ytor för att hålla köttet fräscht längre. Frysning kan påverka texturen, så använd gärna färsen inom kort tid efter inköp för bästa resultat.