Njure

100 g njure består av relativt lite kalorier; är rik på folat, fosfor, selen, vitamin B12 och protein; och en bra källa till kalium.

95,5 kcal
100 g
Kolhydrater
0,0 g / 100 g
Fett
3,6 g / 100 g
Protein
15,6 g / 100 g
  • Fett 3,6 g
    • varav mättat fett 1,2 g
    • varav enkelomättat fett 0,7 g
    • varav fleromättat fett 0,8 g
  • Protein 15,6 g
Rik på
Folat
100% DRI
Rik på
Riboflavin (B2)
100% DRI
Rik på
Vitamin B12
100% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva njuren i tunna skivor och grilla den för en smakrik rätt.
  • Hacka njuren och blanda den med lök, vitlök och örter för en fyllig gryta.
  • Servera njuren varm med en sås av senap och honung för extra smak.
  • Toppa en sallad med stekt njure, ruccola och parmesan för en mättande måltid.
  • Halvera njuren och fyll den med svamp och kryddor innan du bakar den i ugnen.

Förvaring & hållbarhet

Förvara njuren i kylskåp i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll njuren åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid tillagad njure svalna snabbt innan du lägger den i kylskåpet. Undvik fuktiga ytor, då det kan påverka kvaliteten. Frysning kan förändra texturen, så använd färsk njure när det är möjligt.